fredag 31 augusti 2007

Hej da östeuropa Goddag mellanöstern!

Efter tre manader och over 400 mil har vi nu stannt till pa gransen mellan Europa och Asien. I fyra dagar har vi hangt runt i Istanbul, strosat omkring mellan vilda marknader, mysiga cafefyllda grander och gamla vackra moskeer. Istanbul ar en verkligt spannande stad. Man skulle sakert kunna spendera veckor och manader med att upptacka stans alla hörn, men vi ar anda ratt nojda nu efter fyra dagar och borjar redan langta hem till landsbygden, cyklingen och taltet.

Vagen mellan Bukarest och Istanbul har bjudit pa mycket noje och en hel del aventyr. Att ta sig fran Rumanien till Bulgarien visade sig vara lattare sagt an gjort. Inte ens granspolisen kunde ge oss ratt info om vart det gick att ta sig över Donau och in till Bulgarien. Tillslut hittade vi dock den lilla farjan som skulle ta oss med till Bulgarien. Bulgarien bjöd pa fina vagar och soliga dagar, vi passade pa att ta det lugnt och bara njuta nagra dagar vid svarta havets strand innan vi fortsatte vidare mot Turkiet.

Under resan genom östeuropa har vi fatt upp ögonen for Romernas situation, förakt mot Romer verkar snarare vara norm an undantag. Kolla garna pa den utmarkta hemsidan: http://www.errc.org for mer information om Romernas situation i dagens europa.

östeuropa har varit en fantastisk upplevelse men nu sager vi hej da till europa och vander blicken mot asien och mellanöstern:) Vi ser verkligen fram emot att mota den nya kulturen och hoppas pa manga vackra vagar och spannande möten.

Kramar /Martin och Anja

2 kommentarer:

Per sa...

Va spännande att läsa. Jo jag håller med om att var man än kommer i europa så står romerna längst ner i hierarkin. I ungern hade dom en tydlig roll som bärare av folkmusiktradition och det kan jag se på andra ställen också. Nu är det orienten som gäller och jag önskar er allt väl! Kram Per

Jonas H sa...

Joel har utökat sin hemmastudio med lite fler grejor. Skall strax dit för att lägga lite sång. Vi får se till att läga upp materialet på MySpace/Facebook så ni får lyssna

Ha det bäst
Jonas